Mor Renk Nasıl Elde Edilir ? >>>

Mor Renk Nasıl Elde Edilir ? 
                                    

Bu yayınımızda mor renk nasıl elde edilir, açık mor renk nasıl elde edilir, koyu mor renk nasıl elde edilir ? gibi sorularınıza cevap bulabileceksiniz. >>>

Mor renk, boyarken hemen aklınıza gelen ilk renklerden biri olmayabilir. Tabii en sevdiğin renk olmadıkça. Ancak diğer renklerden daha az önemli değildir. Morun farklı tonlarının nasıl karıştırılacağını ve hangi renklerin mor yaptığını bilmek şüphesiz elinizin altında olacaktır. Resim söz konusu olduğunda, tüm renkler önemlidir.

Mor renk nasıl yapılır

Peki, hangi renkler mor yapar? Kırmızı ve mavi karıştırıldığında mor olur. Bununla birlikte, kırmızı ve mavi renklerin farklı tonları, farklı mor renk tonları yaratır. Daha açık tonlu mordan daha koyu morlu tona kadar farklı mor renkler nasıl elde edilir bunu merak ediyorsanız aşağıdaki mor renk elde etme kartelalarına göz atınız.Aşağıdaki renk çemberine bir göz atın. Birbirine zıt olan renkler tamamlayıcı renklerdir. Yani, örneğin sarı, morun tamamlayıcı rengidir ve kırmızı, yeşilin tamamlayıcı rengidir.Yani, sarı, morun tamamlayıcı rengi olduğu için (ve bunun tersi de geçerlidir), sessiz bir mor renk elde etmek için moru sarıyla karıştıracağız. Aşağıda, birlikte karıştırabileceğiniz farklı mor ve sarı kombinasyonları göreceksiniz. Sessiz olan çeşitli mor tonları elde etmek için.


 

Mor Renk Nasıl Elde Edilir ?



Mor Renk Nasıl Elde Edilir ?



Mor Renk Nasıl Elde Edilir ?


Mor Renk Nasıl Elde Edilir ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar